start
introductie
voorbeelden
mogelijkheden
links
Petra Pereira
Adviesbureau voor tuinontwerpen
   

Introductie

doelstelling   werkwijze   contact
 

 

Werkwijze

De eerste keer kom ik vrijblijvend bij u langs met een foto- en voorbeeldenmap onder mijn arm, zodat u een beeld kunt krijgen van mijn stijl van ontwerpen. Want alhoewel het absoluut w tuin moet worden, ongetwijfeld heb ik toch een eigen stijl, die u hopelijk zal aanspreken, Indien dit het geval is, kan ik samen met u de tuin bekijken en met u bespreken wat uw bedoeling is met de tuin. Algeheel nieuwe aanleg cq renovatie of slechts gedeeltelijk. Maar misschien hebt u slechts een mondeling advies nodig voor een bepaalde hoek van de tuin ipv een heel ontwerp.

Vervolgens schat ik in hoelang ik denk nodig te hebben voor de diverse werkzaamheden en daaruit volgt een prijs. Indien u daarmee akkoord gaat, kan ik aan de slag. Het zij met het gevraagde mondelinge advies, het zij met het ontwerp of beplantingssplan.

Deze twee laatsten starten met een inventarisatie van uw wensen:

  • Voorkeur t.a.v. bestratingsmateriaal
  • Wel of geen vijver
  • Wel of geen gras
  • Extra opslagruimte nodig in de vorm van een tuinhuis?
  • Hoe zal de tuin gebruikt gaan worden?
  • ga zo maar door.

Indien ik nog voldoende tijd heb en het u uitkomt, zal ik tevens direct de tuin opmeten en fotos nemen van de bestaande situatie. Uiteraard kan ik daarvoor ook een andere keer terugkomen. Met al deze gegevens kan ik dan aan het werk. Eerst het ontwerp, vervolgens de uitvoeringstekeningen en dan het beplantingsplan; uiteraard afhankelijk van wat is afgesproken.